Permanente make up


Ontdek zelf de voordelen van professioneel

aangebrachte permanente make up


Op elk moment van de dag er stralend en perfect gemaquilleerd uitzien!? Met permanente make up kan het! Zelfs wanneer alle traditionele make up verwijderd is, oogt het gelaat toch niet "kaal".


Dankzij de aangebrachte accenten is uw make-up steeds sprekend, zelfs tijdens het sporten, zwemmen of als u tijdens een romantische film een traantje moet wegpinken.

Permanente make up wordt gebruikt om ondermeer wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht.


Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn:

  • Eyeliners
  • Lip liners
  • Full lips
  • Rouge
  • Tepelhofreconstructie
  • Littekens en gevolgen van vitiligo camoufleren


Zorgverzekeraars vergoeden PMU-behandeling doorgaans niet..

Permanente make up lijkt op tatoeëren.

Een tatoeage wordt in het onderhuidse bindweefsel van de huid aangebracht en is permanent. Permanente make up wordt in de lederhuid aangebracht waar ze lang houden, maar niet permanent zijn. Door o.m. blootstelling aan UV licht en de natuurlijke vernieuwing van de huid zal permanente make up na 1 tot 4 jaar vervagen.


Een permanente make up behandeling omvat meestal 2 tot 3 sessies.

Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het 'ontwerp' dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

In de eerste dagen oogt het pigment doorgaans donkerder dan gewenst. Na een 4tal dagen zal door de natuurlijke werking van de huid het pigment lichter worden. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes of schilfers.


Eventuele opvolgbehandelingen zijn mogelijk na telkens minimaal 6 weken. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Doorgaans wordt het gewenste resultaat bij de 2de nabehandeling bereikt en blijft dit 1 tot 4 jaar aanwezig.